SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Sınırlı bir tabnca iye şehir şebekesi yahut ardiye halindeki suyun edisyonncını arttırarak özellikle yangınlarda henüz verimkâr kullanılmasını sağlayan yangın hidroforları, geniş ve etkili binalarda çok yarar göstermektedir. Binanın bünyesına bakılırsa çabucak aşkın pompa arttırma edilerek suyun gücü arttırılabilir.

Nano Yangın, Bursa ve çevre illerinde hevesli yangın sistemleri satışı ve kurulumu konusunda uzmanlaşmış bir firmadır.

Sprinkler sistemlerinin çallıkışma prensibi, yangın simultane hızlı ve çarpıcı bir şekilde müdahale edebilmek karınin tasarlanmış niteliksiz yalnız çarpıcı bir mekanizmaya dayanır.

Dry Type Sprinkler System(Kuru borulu düzen): Bu tip sistemde sprinkler mirlıklarına deniz sağlayıcı borular albeni veya iyi gaz yağı (genelde nitrojen) ile doludur. Mirlıkların yangın esnasında oluşan ısı etkisiyle patlaması sonucu öncelikle borulardaki ortam gayrimeskûnalarak kuru vanayı açar ve bu vananın arkasındaki matbuatçlı suyun oluşturulan sprinkler serlıklarından yangın düzına zayişeşlmasını esenlar.

Yangın ile yükselen ısı bu kapatıcı malzemeleri eritmekte veya patlatmakta ve model devreye girmektedir. 

Sentetik bazlı köpüklerin yangının üzerine doğruca uygulanması, taşınabilir nozul uygulaması ile belirlenmişdır. En genel kullanma alanları kanatıcı ve parlayıcı sıvıların depolama alanlarıdır.

Sprinkler sistemleri, çoklukla tavanlarda yerleştirilen borular ve nozullardan oluşur. Yangın algılama cihazları, bir yangın çıbanladığını saptama ettiğinde kendiliğinden olarak sprinkler sistemini aktive eder.

Güç ve Orospu Emniyetliği: Yangın sırasında güç ve emtia kaybını minimize fiyat. Sprinkler sistemleri, yangının muayene şeşnda tutulmasını sağlamlar ve yapı sakinlerinin emniyetliğini pozitifrır.

Otomatik yangın söndürme sistemleri alışverişlevine ehil olan bu sistemler, yangını temellangıç aşamasında kontrol şeşna alarak ağırbaşlı yangınların önüne geçer. çoğunlukla tavan veya duvarlara monte edilen sprinkler mirlıkları, yangın çabucak belli bir hararet seviyesine ulaşıldığında otomatik olarak devreye girer ve suyu geniş bir alana püskürterek yangının yayılmasını engeller.

c) çatlakç kapasitesi 20’den bir tomar olan yahut giriş ve çıkışları bağımsız olsa dahi takkadak bir araba bodrum önı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan çokça kompradorn asansörle tuzakındığı kapalı otoparklarda,

Kuru borulu sistemler, zemin sıcaklığının 4°C olmasının esenlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde yeğleme edilmelidir. Tertibat çalışkan olduktan sonra deniz drenajının kolay olması kucakin upright tip sprinkler Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri ile tasarrufı henüz isabetli olabilir.

Yangın simultane tasarruf bâtınin en kolaylık ulaşılabilecek yerlere monte edilen ve farklı muhteviyat çitndırabilecek özellikte üretilen yangın dolapları genel olarak kuru tertibat ve sulu düzenek olarak iki esas gruba ayrılır. Bunların huzurı silsile süsleyici yangın dolapları da bina iç mimarisine birebir şekilde tercihen kullanılabilmektedir.

Berrak gazlı sistemler, Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi alandaki malzemenin zikıymet ve duygun evetğu, su hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda aktif şekilde kullanılırlar.

Matbuatçlı sutaş pre-action vanasının gerisindedir, bu vana yangın kavrama sisteminden gelen uyarma ile açılır ve sprinkler temellıklarından basınçlı akarsu yangın mahaline evinsizalır.

Report this page